ARA

Çiftlik Omlet (4 Kiþilik)

Çiftlik Omlet (4 Kiþilik)  Patateslerin kabuklarýný soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin.






Malzemeler:

2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Soðan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kaþýðý Sývýyað
1 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
Tuz , Karabiber

Hazýrlanýþý:

Patateslerin kabuklarýný soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soðanlarýn yeþil yapraklarýný çok ince kýyýn. Jambonu iri kibrit þeklinde doðrayýn.

Tavada kýzdýrýlmýþ sývýyaðda önce patatesleri hafifçe pembeleþtirin. Jambonlarý ve taze soðaný ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Geniþ bir tavada tereyaðýný eritin. Bir kasede yumurtalarý hafifçe çýrpýp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kýzdýrýlmýþ tereyaðýna ilave edip kýsýk ateþte en az 8-10 dakika piþirin. Omletin her tarafý piþince düz tabak yardýmýyle diðer tarafýný çevirin. Üzerine kýyýlmýþ maydanoz ve yeþil soðan serperek sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen