ARA

Ekþili Þiþ Köfte (6 Kiþilik)

Ekþili Þiþ Köfte (6 Kiþilik) Kýymanýn içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoðurun.


Malzemeler:

1 kg orta yaðlý kýyma
Yarým kg arpacýk soðaný
3 su bardaðý su
2çorba kaþýðý salça
2 çorba kaþýðý nar ekþisi
2 çorba kaþýðý margarin
1 adet orta boy pide
Yarým çay kaþýðý karabiber
1 çay kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Kýymanýn içine tuzu ve karabiberi ilave ederek iyice yoðurun. Þiþe sýrasýyla kabuklarýný soyduðunuz arpacýk soðanlarýný ve elinizde yuvarladýðýnýz köfteleri dizin. Soðan ve köfteleri, ýzgarada biraz piþirin.

Þiþten çýkardýktan sonra soðan ve köfteleri tencereye koyduðunuz 2 çorba kaþýðý margarin içinde kavurun. Ayrý bir kap içinde 3 su bardaðý su ve 2 çorba kaþýðý salçayý iyice karýþtýrýn. Tencerenin içine ilave edin.

Salçalý su koyulaþmaya baþladýðýnda 2 çorba kaþýðý nar ekþisini ilave edin. Kývama gelen yemeði ince ince kesilmiþ pidelerin üzerine koyun. Dilerseniz üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Not: Kullanýlan kýymanýn býçakla kesilerek hazýrlanmasý gerekir. Arpacýk soðaný, manavlarda veya marketlerde kolayca bulabileceðiniz, minyatür bir soðan çeþididir. Türk Mutfaðý'nda daha çok soðan yahnisinde kullanýlýr.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen