ARA

Kýymalý Patates Köftesi

Kýymalý Patates Köftesi Patatesler yýkanýp, kabuklarýyla birlikte tencereye koyulur. Üstünü kaplayacak kadar su ilave edilip, haþlanýr.


Malzemeler:

1 kilo patates
250 gram Hindi kýyma
1 adet rende soðan
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
2 adet çýrpýlmýþ yumurta
Tuz ve karabiber
Bulamak için un
Kýzartmak için yað

Hazýrlanýþý:

Patatesler yýkanýp, kabuklarýyla birlikte tencereye koyulur. Üstünü kaplayacak kadar su ilave edilip, haþlanýr. Biraz ýlýnýnca kabuklarýný soyulur ve kýyma makinesinden ya da sebze presinden geçirilir.

Bir gece buzdolabýnda bekletilir. Ertesi gün bir çorba kaþýðý zeytinyaðý bir tavada kýzdýrýlýp, soðan þeffaflaþýncaya kadar kavrulur. Kýyma, tuz ve karabiberi eklenip, kavurulmaya devam edilir.

Kýymanýn rengi siyaha dönünceye kadar çatalla ezmek suretiyle kavurulur. Buzdolabýndan alýnan patates ezmesinden büyük parçalar koparýlýp, avuç yardýmýyla açýlýr.

Ortasýna bir kaþýk kýyma karýþýmý konulup, üstüne patates gelecek þekilde yuvarlanýr. Bu köfteler önce una sonra yumurtaya bulanýp, bir kýzartma tenceresinde kýzdýrýlan zeytinyaðýnda güzelce kýzartýlýr. Servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen