ARA

Biberli Köfte

Biberli Köfte Kýrmýzý biberleri közleyin, ve kabuðunu soyduðunuz domateslerle robotta kýydýrýn püre olsunlar, üzerlerine sýcak su ve az tuz katýp tekrar karýþtýrýn, sos hazýr olsun.


Malzemeler:

500gr kýyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 adet soðan
5 adet kýrmýzýbiber
2 adet domates
1 bardak sýcak su
3 adet patates
1 çay bardaðý sývýyað
½ demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
Tuz

Hazýrlanýþý:

Kýrmýzý biberleri közleyin, ve kabuðunu soyduðunuz domateslerle robotta kýydýrýn püre olsunlar, üzerlerine sýcak su ve az tuz katýp tekrar karýþtýrýn, sos hazýr olsun. Köfteyi hazýrlamak için bir kaba kýymayý koyun; bayat ekmek, yumurta, rendelenmiþ soðan, kýyýlmýþ maydanoz, tuz ve baharat ekleyip yoðurun. Bu harcý buzdolabýnda bekletin. Patatesleri soyup kalýn halkalar halinde dilimleyin bunlarý sývýyaðda kýzartýn. Kýzaran patatesleri çýkarttýktan sonra dolapta beklettiðiniz harçtan ceviz büyüklüðünde yassý köfteler hazýrlayýn bunlarý da önlü arkalý kýzartýn. Düz bir tepsiye kýzaran köfteleri sýrayla dizin üzerlerine patates dilimi yerleþtirerek hazýrladýðýnýz sostan pay edin. Orta ateþte 20dk daha piþirerek sýcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen