ARA

Hünkar Beðendi

Hünkar Beðendi Tencereye etleri alýp, etler býraktýðý suyu çekene dek kavurun. Ardýndan tereyaðýný, küçük kesilmiþ soðanlarý ekleyin. 3 dakika daha kavurun.


Malzemeler:

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
2 Adet Soðan
1 Çorba Kaþýðý Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardaðý Sýcak Su
5 Adet Patlýcan
2 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
1.5 Çorba Kaþýðý Un
1.5 Su Bardaðý Süt
2 Çorba Kaþýðý rendelenmiþ Kaþar Peyniri
Tuz, Kekik

Hazýrlanýþý:

Tencereye etleri alýp, etler býraktýðý suyu çekene dek kavurun. Ardýndan tereyaðýný, küçük kesilmiþ soðanlarý ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaþýðý sirkeyi ilave edin.

Rendelenmiþ domatesleri, kekiði, sýcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuþayana dek piþirin. Patlýcanlarý ateþte közleyin. Kabuklarýný soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün.

Keskin bir býçak yardýmýyla çok ince kýyýn. Tereyaðýný bir tavada eritin. 1.5 çorba kaþýðý unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karýþtýrarak soðuk sütü ilave edin.

Karýþým koyulaþtýðýnda ateþten alýn. Ýnce kýyýlmýþ patlýcanlarý, tuzu, rendelenmiþ kaþar peynirini ekleyin. Hýzla karýþtýrýp, servis tabaðýna alýn. Üzerine eti koyarak, servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen