ARA

Karnýyarýk (4 kiþilik)

Karnýyarýk (4 kiþilik) Patlýcanlarýn kabuklarýný aralýklý býrakacak þekilde soyun. Tek bir tarafýnda yarýk açýn.


Malzemeler:

6 adet ince patlýcan
250 gr dana kýyma
2 adet kuru soðan
4-5 adet domates
6-8 adet sivri biber
Zeytinyaðý
Tuz, Karabiber, pul biber
Maydanoz

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarýn kabuklarýný aralýklý býrakacak þekilde soyun. Tek bir tarafýnda yarýk açýn.

Tuzlu suda 25-30 dakika beklettiðiniz patlýcanlarý güzelce yýkayýp yaða attýðýnýzda yüzünüze sýçrayýp canýnýzý yakmamasý için iyice kurulayýn.

Bir tavada kýzarttýðýnýz patlýcanlarýn yarýlan kýsmýndan çekirdekli taraflarýný sýyýrýp alýn böylece içini dolduracaðýnýz güzel malzemelere yer açýlmýþ olacak.

Küçük küçük doðradýðýnýz kuru soðanlarý tencerede pembeleþene kadar kavurun. Yine küçük küçük doðradýðýnýz sivri biberlerle domatesleri de kýymayla beraber tencerede piþirmeye baþlayýn.

Baharatlarla aranýz iyiyse ve acýya karþý koyamýyorsanýz bolca karabiber ve pul biberi tuzla beraber eklemeyi unutmayýn.

Ýyice kavurduktan sonra patlýcanlarýn içini hazýrladýðýnýz bu malzemeyle doldurun, hepsi dolduktan sonra üzerlerine domates dilimleri, maydanoz ve sivri biberlerle süsleyin.

Yarýsýna kadar suyla doldurduðunuz tencereyi kýsýk ateþte ocaða koyun ve altýnýn yanmasýna izin vermeden alýn ki lezzetli bir sofradan mahrum kalmayasýnýz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen