ARA

Böfstrogonof (4 Kiþilik)

Böfstrogonof (4 Kiþilik) Eti yarým parmak kalýnlýðýnda ve iki parmak uzunluðunda doðrayýp, bir çay kaþýðý karabiberle ovalým.


Malzemeler:

750 gr Bonfile
2 Adet Soðan
2 Çorba Kaþýðý Margarin
1 Çorba Kaþýðý Un
1 Çorba Kaþýðý Salça
2 Çay Kaþýðý Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaþýðý Karabiber
1 Tatlý Kaþýðý Limon
Tuz

Hazýrlanýþý:

Eti yarým parmak kalýnlýðýnda ve iki parmak uzunluðunda doðrayýp, bir çay kaþýðý karabiberle ovalým. Derince bir tavaya margarini alýp ince kýyýlmýþ iki soðaný kýsýk ateþte on dakika çevirelim.

Etleri ilave edip harlý ateþte karýþtýrarak beþ dakika kavuralým. Bir çorba kaþýðý unu kavrulmakta olan etlere serpip karýþtýralým. Sonra bir çorba kaþýðý domates salçasý ile ikiþer çay kaþýðý hardal ve tuzu katýp, üç dört dakika daha harlý ateþte piþirelim.

Bir bardak çið krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ýsýtalým. Isýtýlmýþ bir tabaða alýp hemen servis yapalým. Eðer bonfile yerine baþka bir et kullanýrsanýz, kremayý eklemeden önce etleri yumuþayýncaya kadar kapalý olarak harlý olmayan ateþte piþirmeniz gerekir.

Not: Mantarlarýn kararmamasý için limonlu suda haþlayýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen