ARA

Pastýrmalý Kuru Fasulye (4 Kiþilik)

Pastýrmalý Kuru Fasulye (4 Kiþilik) Kuru fasulyeleri, diðer kuru baklagillerde olduðu gibi bir gece önceden ayýklayýp, ýslatýn.


Malzemeler:

400 gr kuru fasulye
125 gr pastýrmadan hazýrlanan pastýrmalý-domatesli harç
büke garni
1-2 dal taze kekik
1 kurutulmuþ acý kýrmýzý biber

Hazýrlanýþý:

Kuru fasulyeleri, diðer kuru baklagillerde olduðu gibi bir gece önceden ayýklayýp, ýslatýn. Ertesi gün bir tencereye üzerini aþacak kadar soðuk su ilave ettikten sonra diriliðini kaybedinceye kadar yaklaþýk 30 dakika haþlayýn.

Haþlanmýþ fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarýn. Üzerine pastýrmalý domatesli harcý ekleyin. Dilerseniz büke garni, kurutulmuþ acý kýrmýzý biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, aðýr ateþte fasulyeler iyice yumuþayýncaya kadar yaklaþýk 1,5 saat piþirin. Arada gerekiyorsa sýcak tavuk ya da etsuyu ilave edin.

Bu sürenin sonunda tencereyi ateþten alýn. Büke garniyi, taze kekik ve kurutulmuþ acý kýrmýzý biberi çýkartýp, atýn. Pastýrmalý kuru fasulyeyi önceden ýsýtýlmýþ tabaklarda, sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen