ARA

Etli Mantar Sote

Etli Mantar Sote Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk piþirin.


Malzemeler:

750 gr dana kuþbaþý
500 gr mantar
1 adet büyük kuru soðan
2 adet yeþil sivri biber
1 adet domates
2 diþ sarýmsak
1 yemek kaþýðý Domates salçasý
1 çay kaþýðý Biber salçasý
Tuz
Toz Karabiber
Toz Kýrmýzýbiber
Kimyon
1,5-2 su bardaðý sýcak su
1 çay bardaðýndan biraz az mýsýr özü yaðý
1 yemek kaþýðý margarin

Hazýrlanýþý:

Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk piþirin. Etler piþerken, kuru soðaný, yeþilbiberi, domatesleri yemeklik doðrayýn. Sarýmsaklarýn kabuklarýný soyun. Mantarlarý güzelce yýkayýp dörde ya da beþe istediðiniz þekilde doðrayýn. (Mantarlarý limonlu suda bekletirseniz kararmaz) Etleri 25 dak sonunda geniþce bir tencereye alýn. Ýçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.

Orta hararetli ateþte biraz suyunu çekene kadar piþir. Doðranmýþ soðan, yeþilbiberleri ve bir yemek kaþýðý margarini (tercihe baðlý) tencereye ilave edin. Soðan ve biberleri 5-7 dk ara ara karýþtýrarak piþir. Daha sonra mantarlarý, domates, domates ve biber salçasýný ilave et. Mantarlar suyunu salýp çekene kadar arada karýþtýrarak piþir.

Sýcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat aðýr olur.) Ve sarýmsaklarý içine doðra, 15-20 dk en kýsýk ateþte piþir. Etlerinden bir tane al, piþip piþmediðini kontrol et. Piþmiþ ise altýný kapat sýcak olarak servis yap. Piþmemiþ ise biraz daha kaynattýktan sonra altýný kapat. Etin suyunu siz istediðiniz gibi ayarlayýn. Biraz sulu yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen