ARA

Rengarenk Þiþler

Rengarenk Þiþler Þnitzelleri bir et döveceði ile inceltip tuz ve karabiberle tatlandýrýn.


Malzemeler:

4 Ýnce Dana Þnitzel
4 Ýnce Dilim Kaþarpeyniri
2 Çorba Kaþýðý Sývýyað
300 gr Kaþarpeyniri
8 Ýnce Dilim Pastýrma
16 Mantar
16 Kiraz Domates
1 Salatalýk
1 Limon
16 Ayýklanmýþ Karides
1/2 Kavun veya bir parça Balkabaðý
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Þnitzelleri bir et döveceði ile inceltip tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Her þnitzelin üzerine birer dilim kaþarpeyniri yerleþtirip sarýn. Bir kürdanla tutturun, Sývýyaðý bir tavada kýzdýrýp 15 dakika kadar çevirerek piþirin. Tavadan alýp soðumasýný bekleyin. 1,5 cm kalýnlýðýnda dilimler halinde kesin. 300 gr kaþarpeynirini 2 cm büyüklüðünde küpler halinde doðrayýn. Pastýrma dilimlerini ince þeritler halinde doðrayýp peynir küplerinin etrafýna sarýn.

Mantarlarý ayýklayýn. Domatesleri ve salatalýðý yýkayýp ayýklayýn. Salatalýðý kabuklarýný soymadan uzunlamasýna ikiye bölüp, iri parçalar halinde doðrayýn. Gerekirse karideslerin kabuklarýný soyun. Kuyruk kýsýmlarýný koparmayýn. Limonu iyice yýkayýp yarým ay þeklinde sekiz dilime bölüp tekrar ikiye bölün. Eðer kavun kullanýyorsanýz, kavunun çekirdeklerini ayýklayýp çukur kýsmý alta gelecek þekilde düz bir servis tabaðýna yerleþtirin. Hazýrladýðýnýz malzemeleri dilediðiniz sýraya göre þiþlere geçirin. Þiþleri kavunun üzerine saplayýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen