ARA

Dýrdýr Kebap

Dýrdýr Kebap Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köþkü 1 saat bekletin.


Malzemeler:

1,5 kg koyun kuþbaþý
3 çorba kaþýðý tereyaðý
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý
2 çay bardaðý et suyu
3 tatlý kaþýðý sirke
4 Adet domates
1 tutam mercanköþk
Un
Tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köþkü 1 saat bekletin. Mercanköþk sirkeyi emip, cezvede 2 kaþýk sirke kalana kadar kaynatýp soðumaya býrakýn. Et parçalarýný una bulayýn. Tereyaðý ve zeytinyaðý karýþýmýný bir tavada kýzdýrýn. Una bulanmýþ et parçalarýný ilave edip etler nar rengini alýncaya kadar tahta kaþýkla karýþtýrarak kavurun. Etlerin üzerine daha önce hazýrladýðýnýz mercan köþklü sirkeyi gezdirin.

Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taþým daha kaynatýn. Et suyu ilave edin. Domateslerin kabuklarýný soyup çekirdeklerini çýkardýktan sonra küp þeklinde doðrayarak etlere ekleyin. Tavanýn kapaðýný kapatarak etler yumuþayýncaya kadar hafif ateþte piþirin. Ocaðý kapatýp bir süre dinlemeye býrakýn. Dýrdýr kebabýný servis pirinç pilavýyla tabaðýna alýn. Ýnce kýyýlmýþ maydanozla süsleyip sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen