ARA

Yoðurtlu Kavurma

Yoðurtlu Kavurma Sývý yaðý iyice kýzdýrýn. Kuþbaþý eti ilave edip kavurun.


Malzemeler:

1 kg kuzu kuþbaþý
4 orta boy kuru soðan
2,5 kahve fincaný sývý yað
2,5 kahve fincaný yoðurt
1 baþ sarýmsak
Yarým demet maydanoz
8-10 adet sivri biber
1-2 adet domates
1,5 su bardaðý sýcak su
Tuz

Hazýrlanýþý:

Sývý yaðý iyice kýzdýrýn. Kuþbaþý eti ilave edip kavurun. Soðanlarý yarým halkalar halinde doðrayýp etlere ekleyin. Soðanla eti birlikte aðýr ateþte 20 dakika piþirin. Doðranmýþ yeþilbiberleri ve bir bardak sýcak suyu etlere ilave edin. Suyunu çekip, etler yumuþadýðýnda yarým bardak su daha ekleyip, biraz daha piþirin. Domateslerin kabuklarýný soyup, küçük küpler halinde doðrayýn.

Maydanozu ince ince kýyýp domateslerle birlikte yemek suyunu çektikten sonra etlere ilave edin. Bir süre daha piþirip ocaktan alýn. Sarýmsaklarý soyup dövdükten sonra yoðurtla karýþtýrýn. Kavurmayý servis tabaðýna aldýktan sonra üzerine sarýmsaklý yoðurt gezdirin. Kýrmýzý toz biberi yaðda kýzartýp, üzerine gezdirirseniz daha farklý bir lezzet elde edersiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen