ARA

Güveçte Kavurma – 4 Kiþilik

Güveçte Kavurma – 4 Kiþilik Eti güvece arpacýk soðaný ile birlikte koyun ve aygazýn en küçük yerine en kýsýk ateþinde kavrulmaya býrakýn.


Malzemeler:

350gr kavurmalýk dana kuþbaþý
3 yemek kaþýðý sývý yað
Tuz
Yarým çay kaþýðý karabiber
2-3 adet arpacýk soðaný
4 adet lavaþ
Ýnce Kýyýlmýþ;
Domates marul soðan

Hazýrlanýþý:

Eti güvece arpacýk soðaný ile birlikte koyun ve aygazýn en küçük yerine en kýsýk ateþinde kavrulmaya býrakýn. Kendi suyunu salýp çekene kadar ve çektikten sonra yarým çay bardaðý sýcak su ekleyin (lezzetinin kaçmamasý için sýcak su) et piþene kadar her suyunu çektikçe yarým çay bardaðý suyu ekleyin (ben 7 kere ekledim)piþtikten sonra sývý yaðýný tuzunu ekleyin ve kavrulmaya býrakýn.

Kavrulduktan sonrada karabiberini ekleyin ve servis edin. Güveçte bu tarifi yapmak çok zaman alýyor ama çokta lezzetli oluyor. Lezzetli olmasýnýn sebebi de çok sürede yavaþ yavaþ piþmesi. Biz kavurmayý bu þekilde sade olarak da yiyoruz ama arada birde lavaþ arasýnda yapýyoruz sizinle paylaþmak istedim. Isýttýðýnýz lavaþýn arasýna güveçte kavrulmuþ kavurmayý, ince ince kýyýlmýþ marul, domates ve soðaný da koyarak dürüm þeklinde servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen