ARA

Hýnkal

Hýnkal Mantý hamuru yapar gibi su, 2 çay kaþýðý tuz ve 3 su bardaðý un ile hamur yoðrulur.


Malzemeler:

400 gr koyun kýymasý(dana kýymasý da olabilir)
4 baþ iri soðan
3 su bardaðý un
Su
Tuz, karabiber
250gr tereyaðý

Hazýrlanýþý:

Mantý hamuru yapar gibi su, 2 çay kaþýðý tuz ve 3 su bardaðý un ile hamur yoðrulur. Bu hamur dinlenmeye býrakýlýr. Üstü kurumamasý için bir kapakla kapatýlýr. 10 dk dinlendirilir.
Bu arada soðanlar çok ince olacak þekilde doðranýr. Üzerine karabiber ve 2 çay kaþýðý tuz katýlarak yoðrulur. Koyun kýymasý da katýlýr, karýþtýrýlýr. Dinlenen hamur etrafýna un serperek tekrar yoðrulur. Ýkiye ayrýlýr.

2 yumak yapýlýr, dinlenmeye býrakýlýr. Üstü kapalý olarak 5 dk dinlendirildikten sonra ilk yumak, mantý hamuru gibi ince bir þekilde açýlýr. Mantýdan daha büyük olacak þekilde 5x5 cm eninde kareler kesilir. Ýçlerine hazýrladýðýnýz kýymalý içten býrakýlýr. Sýra geldi kapatma þekline buraya dikkat. Karenin köþeleri ortaya gelecek þekilde üstten büzülen bohça gibi olacak ama bir içeri bir dýþarý hareketi ile kenarlar birleþtirilecek.

Mantýlarý un serptiðiniz bir tepsiye dizin, altlarý yapýþmasýn ki kolayca þekilleri bozulmadan kaynama suyuna atabilesiniz. Mantýlarýmýz hazýr, sýra geldi piþirmeye. Büyükçe bir tencerenin yarýsýndan çoðunu su ile doldurarak kaynatýn. 2 çay kaþýðý tuz atýn. Kaynayan suyun içine mantýlarý atýn, çabucak piþip su yüzüne çýkýyorlar. Su üstünde de 3-5 dakika kadar durduktan sonra süzgeç kepçe ile alýn. Geniþ bir tabakla servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen