ARA

Elbasan Tava

Elbasan Tava Margarini bir kapta eritin.


Malzemeler:

45 gr. Margarin
750 gr kemiksiz kuzu eti (tercihen kol veya buttan)
2 adet soðan
6 su bardaðý su
Tuz
2 su bardaðý (500 gr.) süzme yoðurt
Yarým su bardaðý un
3 yumurtanýn sarýsý

Hazýrlanýþý:

Margarini bir kapta eritin. Yað kýzýnca etleri ilave edip, bir kez alt - üst ederek, her iki yaný da altýn sarýsý renk alýncaya kadar, yaklaþýk 3'er dakika piþirin. Soðaný ve suyunu ilave edip, bir taþým kaynatýn. Üzerindeki köpüðü bir kaþýk yardýmýyla alýn. Tuzunu ekleyin. Ateþi kýsýn. Tencerenin kapaðýný kapatýn. Etleri aðýr ateþte yaklaþýk 60 dakika piþirin. Tencereyi ateþten alýn. Fýrýnýnýzý 180 dereceye getirip ýsýtýn. Etleri ýsýya dayanýklý bir fýrýn kabýna alýn.

Et suyunu ocakta yarý yarýya çektirin. Bir tencerede yoðurdu unla karýþtýrýp içine süzerek sýcak et suyunu ilave edin. Aðýr ateþte karýþtýrarak 10 dakika kadar piþirin. Yumurta sarýlarýný bir kapta çýrpýn. Sýcak sostan bir-kaç kaþýk ilave edip tekrar çýrpýn ve kaynamakta olan yoðurtlu sosa yine karýþtýrarak yedirin. Tencereyi ateþten alýn. Sosu sýcak olarak etlerin üzerine dökün. Fýrýn kabýný önceden 180 derecede ýsýttýðýmýz olan fýrýna koyup, sos altýn sarýsý bir renk alýncaya kadar yaklaþýk 10 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen