ARA

Dana Kroket

Dana Kroket Ýlk olarak yumurtalarýn aklarýný ve sarýlarýný ayýrýn.


Malzemeler:

4 çorba kaþýðý margarin
1 su bardaðý un
1 su bardaðý et suyu
400 g dana kýymasý
3 yumurta
Tuz, karabiber
1 su bardaðý ufalanmýþ bayat ekmek içi ya da galeta unu
1 su bardaðý sývý yað

Hazýrlanýþý:

Ýlk olarak yumurtalarýn aklarýný ve sarýlarýný ayýrýn. Tavada, 4 yemek kaþýðý margarini eritip içine 8 yemek kaþýðý un ile biraz kavurun. Bir kenarda soðumaya býrakýn. Et suyunu büyükçe bir tencerede bir taþým kaynatýn. Kýymayý ilave edip karýþtýrarak, hafifçe kavurun (Kroket tekrar piþeceðinden kýymanýn tamamen piþmesine gerek yoktur).

Et suyuyla birlikte piþmiþ kýyma ile hazýrladýðýmýz yaðda kavrulmuþ unu birbirlerine iyice yedirerek karýþtýrýn. Kýsýk ateþte kaynamaya býrakýn. Daha sonra yumurta sarýlarýný ilave edin. Tekrar karýþtýrýn ve tencereyi ateþten alýn. Tuzunu ve biberini katýp, karýþtýrýn. Kroket harcýný bir kenarda soðumaya býrakýn. Harç soðuyunca dilediðiniz büyüklükte ve dilediðiniz biçimde yuvarlayýn.

Kroketleri sýrasýyla una, yumurta aklarýna ve ufalanmýþ bayat ekmek içine bulayýp pane edilmek üzere hazýr hale getirin. Bir tavada sývý yaðý kýzdýrýn. Yað kýzýnca kroketleri tavaya koyup, zaman zaman alt üst ederek, 7-8 dakika, her taraflarý altýn sarýsý bir renk alýncaya kadar piþirin. Dana kroketlerini bir servis tabaðýna aktarýp, süsleyerek, sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen