ARA

Mantarlý Antrikot

Mantarlý Antrikot Halka doðranmýþ soðanlarý bir kaba koyun.


Malzemeler:

3 adet kýrmýzý soðan
750 gr. dana antrikot
1 su bardaðý üzüm sirkesi
2 adet limonun suyu
4 çorba kaþýðý margarin
1 çay kaþýðý karabiber
300 gr. mantar
1 su bardaðý et suyu
1 çorba kaþýðý mýsýr niþastasý
2 çorba kaþýðý su

Hazýrlanýþý:

Halka doðranmýþ soðanlarý bir kaba koyun. Üzerine eti yerleþtirin. Sirke ve limon suyu ilave edin. Eti 20 dakika dinlendirin. Fýrýný 180 dereceye ayarlayýn. Margarini eritin. Soðanlarý yaðda soteleyin. Baþka bir kaba aktarýn. Ayný tavaya eti koyup, çevirerek soteleyin. Eti fýrýn kabýna koyun. Tuz ve karabiber ekleyin. Fýrýnda 40 dakika piþirin.

Etleri aldýðýnýz tavada, mantarlarý suyunu býrakýp çekinceye kadar soteleyin. Soðanlarý ve et suyunu da ilave edin. Birkaç dakika piþirin. Soðan ve mantarlarý süzgeçten geçirin. Mýsýr niþastasýný 2 çorba kaþýðý suda ezin, soðaný ve mantarlarý süzdüðünüz suyu karýþtýrýn. Bir taþým kaynatýn. Bu sosu soðan ve mantarlarýn üzerine ekleyin. Antrikotu fýrýndan alýp dilimleyin. Üzerine sosu dökerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen