ARA

Kaðýtta Pastýrma

Kaðýtta Pastýrma Pastýrmanýn çemenlerini ayýklayýn.


Malzemeler:

100 gram dilimlenmiþ orta yaðlý pastýrma
1 orta boy domates
1 sivri biber
1/3 demet dereotu
Yarým limon
3 çay kaþýðý zeytinyaðý
Alüminyum mutfak folyosu

Hazýrlanýþý:

Pastýrmanýn çemenlerini ayýklayýn. Domatesi ve yarým limonu kabuklarýný soymadan ince yuvarlak halkalar halinde kesin. Biberin sap ve tohumlarýný ayýklayýn ve halka þeklinde doðrayýn. Dereotunu yýkayýn, kalýn dallarýný ayýklayýn ve yapraklarýný ayýrýn. Alüminyum folyoyu bohça þeklinde katlanabilecek gibi açarak ortasýna domates, biber, limon, dereotu, pastýrma ve üzerine zeytinyaðý olarak birkaç kat üst üste dizerek hava almayacak þekilde kapatýn.

Paketi yaðsýz tavaya koyarak orta ateþte 5 dakika süre ile tutun. Bir tabaða alarak sofraya getirin. Çýkacak buharýn elinizi yakmamasýna dikkat ederek bir býçak ile folyoyu kesin. Bu mezenin benzerini sucuk ve peynir ile yapabilirsiniz. Tabaklara servis edildiðinden kýsa bir süre sonra pastýrmalar sertleþeceði için kýsa süre için de olsa yenmesi uygun olur.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen