ARA

Salçalý Biftek

Salçalý Biftek Yarým kilo soðaný piyazlýk doðrayýn.


Malzemeler:

8 parça biftek
500 gr kuru soðan
75 gr margarin
1 çorba kaþýðý domates salçasý
2 çorba kaþýðý ketçap
3 ince doðranmýþ korniþon turþu
2 yaprak defne
Tuz, karabiber
½ çorba kaþýðý toz þeker
1 çorba kaþýðý hardal
½ çay fincaný kýrmýzý þarap
½ kahve kaþýðý worchester sos

Hazýrlanýþý:

Yarým kilo soðaný piyazlýk doðrayýn. Salçayý da ilave ederek, soðanlar ölene kadar büyükçe kapaklý bir tavada margarin ile kavurun. Sonra kaþýkla soðanlarý tavanýn ýsý almayan bir kenarýna çekin. Çok ince dövülmüþ etleri, birer ikiþer tavanýn ateþ üstündeki kýsmýnda renkleri deðiþene kadar, her iki yüzünü kýzartýn. Kýzarmýþ etleri, tavanýn kenarýna çekilmiþ soðanlarýn üzerine alýn. Etler kýzarýnca bunlarý muntazam þekilde tavaya yayarak, piþmiþ soðanlarla olabildiðince üzerini örtün.

Ketçabý, defneyapraðýný koyduktan sonra kýrmýzý þarabý ilave edin. Þarap uçunca; toz þekeri, suda eritilmiþ hardalý, worchwster sosu ve mercimek iriliðinde doðranmýþ korniþon turþusunu da koyup; tuz, karabiber ilavesinden sonra etlerin üzeri örtülene kadar kaynar su koyun. Kýsýk ateþte kapaðý kapalý 45 dakika daha piþirin. Salçalý biftek servise hazýrdýr. (Patates püresi ile servis edilmesi uygun olabilir.)

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen