ARA

Biftekli Penne (4 Kiþilik)

Biftekli Penne (4 Kiþilik) Kaynayan suya tuz ve yarým çay bardaðý zeytinyaðý eklendikten sonra penne makarna isteðe göre haþlanýr.


Malzemeler:

1 paket penne makarna
400 gr dana bonfile
400 gr mantar
400 ml krema
1 adet orta boy kuru soðan
5 diþ sarýmsak
4 adet dolmalýk biber
4 adet kýrmýzý kapya biber
1 çay bardaðý beyaz þarap
1 çay bardaðý zeytinyaðý
100 gr margarin
1 ölçü et bulyon
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

Hazýrlanýþý:

Kaynayan suya tuz ve yarým çay bardaðý zeytinyaðý eklendikten sonra penne makarna isteðe göre haþlanýr. Ayrý bir tavaya zeytinyaðýnýn geri kalaný koyularak, ince doðranmýþ kuru soðan ve sarýmsak sotelenir. Üzerine diklemesine ince kýyýlmýþ mantarlar eklenir. Mantarlarýn yumuþamasýna yakýn beyaz þarap ilave edilir ve çektirilene kadar sotelenir. Krema ve sýcak suda eritilmiþ bulyon eklenerek karýþtýrýlýr. Kýsýk ateþte 5 dakika kadar daha kaynatýldýktan sonra krema sos hazýrlanmýþ olur.

Haþlanmýþ penne, krema sosa eklenerek karýþtýrýlýr. Elde edilen mantar soslu penne, servis tabaklarýna alýndýktan sonra, ayrý bir tavada margarin ile tuzlanmýþ, kara biberlenmiþ bonfile parçalarý sotelenir. Halka doðranmýþ yeþil dolmalýk ve kýrmýzý kapya biber ete ilave edilir ve 1-2 dakika kadar daha karýþtýrýlarak sote edildikten sonra servis tabaklarýndaki mantar soslu pennelerin üzerine pay edilir. Ýstenirse taze fesleðen yapraklarý ile süslenerek sýcak servis edilir.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen