ARA

Uykuluk

Uykuluk Ön hazýrlýk olarak soðaný piyaz, sivribiberi ise sap ve çekirdeklerim temizledikten sonra halka biçiminde doðrayýn.


Malzemeler:

60 g (4 çorba k.) Margarin
20 iri kuzu veya koyun uykuluk
150 g (l orta boy) soðan
3 adet sivribiber
200 g konkase domates
Tuz
Taze çekilmiþ karabiber
1/2 demet maydanoz

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak soðaný piyaz, sivribiberi ise sap ve çekirdeklerim temizledikten sonra halka biçiminde doðrayýn. Maydanozu ince kýyýn. Uykuluklarý bol akar su altýnda iyice yýkayýn. Bir tencereye yýkanmýþ uykuluklarý yerleþtirin. Üzerlerini birkaç santim aþacak kadar soðuk su ilave edin. Harlý ateþte bir taþým kaynatýn. Tencereyi ocaktan alýn.

Uykuluklarý, üzerlerinden tekrar soðuk su geçirerek, soðutun. Süzdürüp, kurulayýn. Ýnce dilimleyin. Margarini bir tavada eritin. Yað kýzýnca uykuluklarý ilave edip, altüst ederek, birkaç dakika sote edin. Uykuluklarý fazla yaðlarýný süzdürerek, tavadan alýn. Bir kenarda saklayýn. Ayný tavaya bu kez soðaný koyup, sýk sýk karýþtýrarak, pembeleþinceye kadar piþirin. Biberi ilave edip yine karýþtýrarak, birkaç dakika daha piþirmeye devam edin.

Domatesi ilave edin, tuzunu ve biberini katýn. Domatesler sularýný býrakýp tekrar çekmeye baþlayýncaya kadar piþirin. Uykuluklarý tekrar tavaya koyun. Sosla birlikte ýsýnacak kadar piþirin. Uykuluklarý tekrar tavaya koyun. Sosla birlikte ýsýnacak kadar piþirin. Sosta piþmiþ uykuluðu önceden ýsýtýlmýþ bir servis tabaðýna aktarýn. Üzerine kýyýlmýþ maydanoz serpip, yanýnda dilediðiniz garnitürle, sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen