ARA

Yoðurtlu Kuzu

Yoðurtlu Kuzu Tencereye eti, yaðý, ince kýyýlmýþ soðaný koyun ve suyunu alýp tekrar çekinceye kadar hýzlý ateþte kavurun.


Malzemeler:

1 kg. kemiksiz kuzu budu
1 çorba kaþýðý tereyaðý
2 adet ince kýyýlmýþ soðan
Yarým çay kaþýðý karabiber
Yarým çay kaþýðý kýrmýzýbiber
Yarým çorba kaþýðý salça
1 su bardaðý su
7-8 dilim ekmek+2 çorba kaþýðý zeytinyaðý 500 gr. yoðurt
2-3 diþ sarýmsak
1 demet ince kýyýlmýþ dereotu
Tuz

Hazýrlanýþý:

Tencereye eti, yaðý, ince kýyýlmýþ soðaný koyun ve suyunu alýp tekrar çekinceye kadar hýzlý ateþte kavurun. Etin rengi hafif kahverengi olunca, üzerine karabiber, kýrmýzýbiber, salça, su ve tuz ilave edip, tencerenin kapaðýný kapatýn. Eti iyice yumuþayana dek, arada bir suyunu kontrol ederek, piþirin (su azalýrsa üzerine sýcak su ekleyin.

Kalan su koyu kývamlý olmalý). Doðranmýþ ekmek dilimlerini tepsiye koyup, zeytinyaðý ilavesi ile 15 dakika fýrýnda kýzartýn. Yoðurt, dövülmüþ sarýmsak ve ince kýyýlmýþ dereotunu karýþtýrýn. Piþen eti tencereden alýp dilimleyin. Servis tabaðýna önce sarýmsaklý, dereotlu yoðurdu koyup, üzerine et dilimlerini, etin üzerine de kýzarmýþ ekmekleri yerleþtirin. En üste, etin tencerede kalan suyunu gezdirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen