ARA

Saksý Kebabý

Saksý Kebabý Topan patlýcanlarý alacalý soyun. Her birini ortadan ikiye kesin ve içlerini çýkarýn, minik birer kap gibi yapýn.


Malzemeler:

1 kg. dana kuþbaþý
3 adet topan patlýcan
1 adet kuru soðan
Karabiber, pul biber, tuz
Beþamel Sos Ýçin;
Yarým kg. süt
2 yumurta sarýsý
2 çorba kaþýðý un
Sývý yað
Kaþar peyniri rendesi

Hazýrlanýþý:

Topan patlýcanlarý alacalý soyun. Her birini ortadan ikiye kesin ve içlerini çýkarýn, minik birer kap gibi yapýn. Patlýcanlar kuruduktan sonra bol yaðda kýzartýn ve tepsiye dizin. Diðer taraftan etlerinizi hafif haþlayýn ve süzün.

Daha sonra kýyýlmýþ soðanla birlikte kavurun, baharatlarýný ekleyip piþmeye býrakýn. Etler piþerken, beþamel sosu hazýrlayýn Sývý yaðda unu kavurun, üzerine sütü azar azar ekleyip karýþtýrýn. Yumurta sarýlarýný da ekleyip karýþtýrmaya devam edin.

Koyulaþýnca ocaðý kapatýn. Kýzarttýðýmýz topan patlýcanlarýn içlerine etleri pay edelim. Üzerlerine beþamel sos dökelim ve en üstlerine kaþar rendemizi serpelim. Tepsinin içine az miktarda sýcak su ilave edebilirsiniz ve küp kesilmiþ domates serpebilirsiniz, daha sonra 180 derece fýrýnda kaþarlarýn üstü kýzarana kadar piþirelim.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen