ARA

Mandalinalý Dana Yahni (4 Kiþilik)

Mandalinalý Dana Yahni (4 Kiþilik) Teflon tavaya kuþbaþý iriliðinde doðranmýþ etleri alýn.Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaþýðý unu serpin, iyice karýþtýrýn. Etleri sürekli karýþtýrarak,piþirin.


Malzemeler:

250 gram yaðsýz dana eti
1 tatlý kaþýðý sývý yað
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaþýðý un
1 diþ sarýmsak
Yarým tutam zencefil
2 adet pýrasa (beyaz kýsýmlarý)
1 çay bardaðý kýrmýzý þarap
2 su bardaðý et suyu
4 çorba kaþýðý mandalina suyu
1 adet mandalina kabuðu
15 adet kestane
Yarým kg balkabaðý

Hazýrlanýþý:

Teflon tavaya kuþbaþý iriliðinde doðranmýþ etleri alýn. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaþýðý unu serpin, iyice karýþtýrýn. Etleri sürekli karýþtýrarak, piþirin.

Ayrý bir tencereye 1 tatlý kaþýðý sývý yaðý alýn. Sarýmsaðý, zencefili ve küçük doðranmýþ pýrasalarý ekleyin. Birkaç dakika piþirdikten sonra etleri, þarabý et suyunu, mandalina suyunu ve ince þeritler þeklinde kesilmiþ mandalina kabuðunu ilave edin.

Tencerenin kapaðým kapatýn. 3 - Aðýr ateþte yaklaþýk bir buçuk saat piþirin. Kestanelerin dýþ ve iç kabuklarýný soyun. Balkabaðýný da kabuðunu soyduktan sonra çekirdekli kýsýmlarým temizleyin.

Balkabaðýný 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalýnlýðýnda parçalar þeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabaðýný etli karýþýma ekleyin. Yumuþayana dek piþirin.Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen