ARA

Fýrýnda Hindili Sigara Böreði

Fýrýnda Hindili Sigara Böreði Soðanlar ve hindi kýyma bir tavada bir ya da iki kaþýk suyla, çatalla ezmek suretiyle kavrulur. Ýçine tuz ve karabiber eklenip, soðumaya býrakýlýr.


Malzemeler:

1 çorba kaþýðý un
1 çorba kaþýðý krema
4 su bardaðý et suyu
1 su bardaðý süt
2 çorba kaþýðý sotelik et haþlanmýþ
1 çorba kaþýðý tereyaðý
2 çorba kaþýðý badem
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Soðanlar ve hindi kýyma bir tavada bir ya da iki kaþýk suyla, çatalla ezmek suretiyle kavrulur. Ýçine tuz ve karabiber eklenip, soðumaya býrakýlýr.

Diðer taraftan iki kat yufkanýn arasý zeytinyaðýyla yaðlanýr. Ortadan kesilip, geniþ kenarýna hindi kýymalý içten yerleþtirip, rulo haline getirilir.

Daha sonra bunlar 7-8 santim boyunda sigaralar halinde kesilir ve yaðlanmýþ bir tepsiye dizilir. Yufkalarýn hepsi bu þekilde hazýrladýktan sonra, tereyaðý kýzdýrýp üstünden gezdirilir. Daha önce ýsýtýlan fýrýnda üstleri kýzarana kadar piþirilip, sýcak olarak servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen