ARA

Hindili Talaþ Böreði (6 Kiþilik)

Hindili Talaþ Böreði (6 Kiþilik) Tencereye yað konur. Küçük doðranmýþ hindi etleri iyice sotelenir. Etlerin rengi dönünce soðan ilave edilir.


Malzemeler:

2 paket milföy hamuru
1 kutu hindi kuþbaþý göðüs
2 adet kuru soðan (piyazlýk doðranmýþ)
1 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý karabiber
2 çorba kaþýðý salça
2 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 adet karanfil
1 adet defne yapraðý
1 yemek kaþýðý irmik
1 adet yumurta

Hazýrlanýþý:

Tencereye yað konur. Küçük doðranmýþ hindi etleri iyice sotelenir. Etlerin rengi dönünce soðan ilave edilir. Soðanla sotelendikten sonra salça, tuz karanfil ve defne yapraðý konur.

Beþ dakika daha kavrulur. Su ilave edilir. Kýsýk ateþte etler yumuþayýncaya kadar piþirilir. Etlerin suyu süzülür. Milföy hamurundan bir parça alýnýr.

Soðuk bir zeminde üzerine irmik gezdirilerek merdane ile hafif büyütülür. Ortasýna hazýrlanan içten bir kaþýk dolusu konur. Kenarlarýna yumurtanýn aký sürülür.

Bohça gibi kapatýlýr. Ek yeri alta gelecek þekilde yaðlanmýþ tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarýsý sürülür. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda kýzarana kadar piþirilir. Sýcak servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen