ARA

Kestaneli Hindi

Kestaneli Hindi Hindiyi temizledikten ve yýkadýktan sonra büyük bir tencereye yerleþtirin. Orta hararetli ateþte iyice yumuþayýncaya kadar piþirin.


Malzemeler:

1 Adet Hindi Eti
1 Çay Kaþýðý Tuz
1 Çay Kaþýðý Karabiber
1 Kaþýk Tereyaðý
2 Adet Soðan
250 Gr Kestane

Hazýrlanýþý:

Hindiyi temizledikten ve yýkadýktan sonra büyük bir tencereye yerleþtirin. Orta hararetli ateþte iyice yumuþayýncaya kadar piþirin. Piþmesine yakýn göz kararý tuz ve karabiber ilave edin.

Piþtikten sonra bir kepçe ile hindiyi tencereden çýkarýn. Bir baþka kapta tereyaðý eritin. Ýnce kýyýlmýþ soðanlarý hafifçe çevirdikten sonra hindinin suyuna atýn.

Ayýklanmýþ, yýkanmýþ ve kabuklarý çýkarýlmýþ kestaneleri de bu suya atýn. Kestaneleri iyice yumuþayýncaya kadar piþirin. Hindiyi bir fýrýn tepsisine koyun. Etrafýna, kalaný da içine olmak üzere kestaneleri dizin.

Hindinin kalan suyundan 2 çay bardaðý kadar su koyun ve hindi iyice kýzarýncaya kadar 180 derecede yarým saat kadar piþirin. Patates ve mevsim yeþillikleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen