ARA

Füme Etle Sarýlmýþ Hindi (6–8 Kiþilik)

Füme Etle Sarýlmýþ Hindi (6–8 Kiþilik) Hindiyi seçerken 6–8 aylýk ‘palaz’larý tercih etmelisiniz. Fýrýnda piþmeye daha müsait olurlar. Piþirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.




Malzemeler:

3–4 kg. Ayýklanmýþ Hindi
6-8 Dilim Füme Hindi
200 gr. Tereyaðý
Büyük Boy Folyo Kaðýdý

Ýçin Malzemesi
1 Patates
1 Havuç
1 Kereviz
1 Elma
Ekmek Ýçi
Soðan, Sarýmsak
Tuz, karabiber
Ekmekleri Islatacak Kadar Süt

Hazýrlanýþý:

Hindiyi seçerken 6–8 aylýk ‘palaz’larý tercih etmelisiniz. Fýrýnda piþmeye daha müsait olurlar. Piþirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir. Bunun için boyun kýsmýndan açacaðýnýz bir delikten yemek borusunu, yem torbasýný, katýsýný ve ciðerlerini tamamen çýkarmalýsýnýz. Ayrýca ayak ve kanatlarýnda kalan ince tüyler de alev üzerinde tütsülenmelidir.

lyice temizlenen hindiyi düz bir zemine yatýrýn. Alt kýsmýndan baþlayarak elinizi çok dikkatlice hareket ettirerek deriyi, et kýsmýndan ayýrýn. Bütün vücudun derisi ayrýlýnca iyice yumuþatýlmýþ olan tereyaðýný deri ile et arasýna sürün.

Fýrýný iyice kýzdýrýn (230–240 derece). Hindinin iç kýsmýný tuzlayýn, biberleyin, sebzeleri soyarak elma kabuðu ile ekmek içini sütle ýslatýlmýþ olarak hindinin içine yerleþtirin.

Folyo kaðýdýný yayýn, füme dilimlerinin yarýsýný yan yana dizin. Üzerine hindiyi oturtun, kalan dilimlerle hindinin üst kýsmýný kaplayýn. Folyoyu çok sýký kapatýn. Sarma ve kapatma iþleminin dikkatle ve çok sýký yapýlmasý gerekir.

Kýzgýn fýrýnda önce 1 saat, sonra ýsýsý 100–120 dereceye indirilmiþ fýrýnda hindinin kilosu kadar saat piþirin. (3 kg. hindi için 3 saat)

Bu tarifte kullanýlan füme hindiyi büyük þarküterilerde bulabilirsiniz. Ancak damak alýþkanlýðýnýza ve bütçenize göre miktar ve cinsini de deðiþtirebilirsiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen