ARA

Hindili Pilav

Hindili Pilav Temizleyip yýkadýðýnýz hindinin bacaklarýný bir iple baðladýktan sonra, 50 gr yaðýn içinde çevire çevire pembe renkte kýzartýn.


Malzemeler:

1 küçük hindi
1 kg pirinç
200 gr tereyaðý
2 orta boy soðan
2 yemek kaþýðý domates salçasý
1 kahve fincaný kuþüzümü
1/2 bardak helva fýstýðý
Tuz karabiber tarçýn bahar
1/2 demet dereotu

Hazýrlanýþý:

Temizleyip yýkadýðýnýz hindinin bacaklarýný bir iple baðladýktan sonra, 50 gr yaðýn içinde çevire çevire pembe renkte kýzartýn. Ayýklanmýþ ve yýkanmýþ soðanlarý dörde bölüp içine atýn. Soðanlar da sararýnca, domates salçasý ve yeterince sýcak su ve tuz katarak piþirin.

Pirinci sýcak suda bekletip suyunu süzdürün ve kalan yaðýn içinde fýstýkla beraber 10 dk kavurun. Tuz ve 1,5 lt sýcak su, yýkanmýþ kuþüzümü, fýndýk büyüklüðünde doðranmýþ hindinin katýsý ve ciðeriyle tuz ve baharat katýp suyunu çekinceye dek piþirin; yarým saat demlendirin. Kýyýlmýþ dereotu serpin.

Büyük bir servis tabaðýna veya tepsiye önce pilavý boþaltýn. Hindinin kemiklerini çýkartýn ve irice parçalara bölerek pilavýn ortasýna yerleþtirin. Ya da hindiyi bütün olarak ortasýna koyup servis yapýn.

Afiyet Olsun.


   

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen