ARA

Körili Hindi (4 Kiþilik)

Körili Hindi (4 Kiþilik) Soðan ve sarýmsaðý soyup kýyýn. Kýrmýzý biberi küçük küçük doðrayýn. Kuþbaþý doðranmýþ hindi etinin önce yarýsýný sonra diðer yarýsýný kuvvetli ateþte margarin ile iyice kavurun.


Malzemeler:

1 Adet Soðan
1 Diþ Sarýmsak
1 Adet Kuru Kýrmýzý Biber
600 gr Hindinin Göðüs Eti (veya tavuk göðüs eti)
2 Yemek Kaþýðý Margarin
Tuz, Karabiber
1 Tatlý Kaþýðý Köri
1 Su Bardaðý Tavuk Suyu
300 gr Yoðurt
2 Yemek Kaþýðý Un
1 Demet Taze Soðan
1 Adet Kýrmýzý Elma
4 Yemek Kaþýðý Kýyýlmýþ Maydanoz

Hazýrlanýþý :

Soðan ve sarýmsaðý soyup kýyýn. Kýrmýzý biberi küçük küçük doðrayýn. Kuþbaþý doðranmýþ hindi etinin önce yarýsýný sonra diðer yarýsýný kuvvetli ateþte margarin ile iyice kavurun. Tuz karabiber katýn. Ateþten alýn.

Kýyýlmýþ soðan, sarýmsak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çýkardýðýný tavaya koyun ve yanmamasýna dikkat ederek orta ateþte kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Yoðurdu un ile karýþtýrýn ve tavaya katýn, karýþtýrýn. Etleri de tavaya koyup kýsýk ateþte kapaðý kapalý olarak 15 dakika piþirin.

Taze soðanlarý temizleyip halka þeklinde doðrayýn. Elmayý yýkayýn, kabuðu ile birlikte ince ince doðrayýn, yemeðe ekleyin.

Tuz, karabiber ile tatlandýrýn. Elmalar biraz yumuþayýnca üzerine maydanoz serpip ateþten alýn ve haþlanmýþ pirinçle birlikte servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen