ARA

Hindi Fümeli Tavuk Butlarý

Hindi Fümeli Tavuk Butlarý Tereyaðýný oda sýcaklýðýnda bekletip iyice yumuþamasýný saðlayýn. Üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz ve dövülmüþ sarýmsak ekleyin. Karýþýmý tavuk butlarýnýn üzerine ve deri altlarýna sürün.


Malzemeler:

6 adet tavuk budu
12 dilim hindi füme
2 çorba kaþýðý tereyaðý
5-6 dal maydanoz
2 diþ dövülmüþ sarýmsak
Tuz, karabiber
Sebze Garnitürü Ýçin;
250 gram brokoli
3 adet patates
3 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Tuz, karabiber, pulbiber

Hazýrlanýþý:

Tereyaðýný oda sýcaklýðýnda bekletip iyice yumuþamasýný saðlayýn. Üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz ve dövülmüþ sarýmsak ekleyin. Karýþýmý tavuk butlarýnýn üzerine ve deri altlarýna sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarýn ve mutfak ipiyle baðlayýn. Tavuklarý fýrýn tepsisine alýp önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda 35 dakika piþirin.

Diðer taraftan patatesleri dilimleyin. Brokoliyi çiçeklerine ayýrýn. Daha sonra sebzeleri bir fýrýn tepsisine alýn. Üzerine zeytinyaðý gezdirin. Tuz ve baharat serpin. Önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda 20 dakika piþirip tavukla birlikte servis yapýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen