ARA

Sebzeli Hindi Yuvasý

Sebzeli Hindi Yuvasý Hindi etlerini iki parmak eninde þeritler halinde doðrayýn ve döverek inceltin. Bir çorba kaþýðý zeytinyaðý, karabiber, kýrmýzýbiber ve tuzu karýþtýrýp hindi etlerini ovun.


Malzemeler:

Yarým kg. hindi göðüs eti
1'er adet kýrmýzý ve sarý dolmalýk biber
1 adet kabak
3 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 çorba kaþýðý kýrmýzýbiber
Tuz, karabiber
4 adet taze soðan
Beþamel Sos Ýçin;
2 çorba kaþýðý tereyaðý
2 çorba kaþýðý un
Bir buçuk su bardaðý süt
1 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar peyniri (eski kaþar)
2 çorba kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Hindi etlerini iki parmak eninde þeritler halinde doðrayýn ve döverek inceltin. Bir çorba kaþýðý zeytinyaðý, karabiber, kýrmýzýbiber ve tuzu karýþtýrýp hindi etlerini ovun. Ýki þeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortasý boþ bir yuva haline getirin.

Fýrýn tepsisine dizip önceden ýsýtýlmýþ 200 derecelik fýrýnda 15 dakika piþirin. Diðer taraftan küp doðradýðýnýz biberleri ve kabaðý 2 çorba kaþýðý zeytinyaðýnda 10 dakika sote edin.

Beþamel sos için kýzdýrdýðýnýz yaða un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip sürekli karýþtýrarak koyulaþana kadar piþirin. Kaþar, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karýþtýrýn ve ocaktan alýn.

Bir servis tabaðýna beþamel sosu döküp, hindi yuvalarýný üstüne yerleþtirin. Taze soðanlarýn yeþil kýsýmlarýný sýcak suda 1-2 dakika tutup soðuk suya batýrýn ve suyunu süzün. Yuvalarýn içine, hazýrladýðýnýz sebzeli karýþýmdan doldurun. Hindi yuvalarýný tutturduðunuz kürdanlarý çýkartýp bir sap taze soðanla etraflarýný baðlayýn. Sýcakken servis yapýn.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen