ARA

Patatesli Hindi Þiþ

Patatesli Hindi Þiþ Patatesleri haþlayýp, soyun. Bir adet þiþe üç adet patates parçasý, üç adet hindi parçasý ve 3 adet soðan parçasý sýðýyor.


Malzemeler:

10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göðsü
1 adet kuru soðan
Kýzartmak için: Sývý yað
Sosu için:
200 gr yoðurt (1 su bardaðýndan biraz fazla)
2 çorba kaþýðý krem peynir
2 tatlý kaþýðý köri
1 kutu þeftali kompostosu
1 demet taze soðan
Tuz, karabiber, kýrmýzýbiber

Hazýrlanýþý:

Patatesleri haþlayýp, soyun. Bir adet þiþe üç adet patates parçasý, üç adet hindi parçasý ve 3 adet soðan parçasý sýðýyor. Buna göre, 1 adet soðaný dörde bölüp katlarýndan ayýrýn.

Hindi göðsünü de þiþe geçirilecek büyüklükte kesin. Patates, soðan ve hindiyi sýrasýyla þiþlere aldýðý kadar dizin. Hazýrladýðýnýz þiþleri fritözde kýzartýn.

Sosu için: 2 tatlý kaþýðý köriyi, 1 su bardaðýndan biraz fazla yoðurdu ve 2 çorba kaþýðý krem peyniri ateþte karýþtýrýn. Þeftali kompostosunun içindeki 1 þeftalinin yarýsýný püre haline getirin, diðer yarýsýný da küp þeklinde kesin, 1 demet taze soðaný da doðrayýp koyun.

Tuz, karabiber ve kýrmýzýbiberi ekleyin. Bunlar ateþte bir taþým pissin. Sonra sosu servis tabaðýna alýn. Sosun üstüne þiþleri koyup, servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen