ARA

Hindi Rosto

Hindi Rosto Patates, Brüksel lahanasý ve havucu kaynayan suda 5 dakika haþlayýn. Havuçlarý hamur kalýbýyla þekillendirin.


Malzemeler:

1 adet hindi rosto
10 adet taze patates
2 su bardaðý Brüksel lahanasý
1 adet kuru soðan
2 adet havuç
2 diþ sarýmsak
1 yemek kaþýðý un
2 yemek kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz
2 yemek kaþýðý tereyaðý
1 tatlý kaþýðý hardal
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Patates, Brüksel lahanasý ve havucu kaynayan suda 5 dakika haþlayýn. Havuçlarý hamur kalýbýyla þekillendirin. Tavada sývýyaðý kýzdýrýn. Dövülmüþ sarýmsak, Brüksel lahanasý, havuç ve patatesleri 5 dakika soteleyin.

Patatesleri ince kýyýlmýþ maydanoza bulayýn. Tavadan Brüksel lahanalarýný ve havuçlarý çýkarýn. Patateslerin üstüne kýyýlmýþ maydanoz serpiþtirip 3- 4 sefer karýþtýrýn.

Hindi rostoyu yýkayýn. Tuz, karabiber ve hardalla her yanýný ovun. Sýðabileceði kadar bir tencerede 2 kaþýk tereyaðýný eritin. Rostonun her tarafýný çevirerek güzelce kýzartýn.

Rostoyu bir kenara alýp, ayný tencerede ince kýyýlmýþ soðaný ve sarýmsaðý sarartýn. Tekrar rostoyu tencereye alýn. Üzerine 2 su bardaðý su koyarak tencerenin aðzýný kapatýn ve et iyice piþinceye dek ateþte tutun.

Rostoyu dýþarý alýp, unla karýþtýrdýðýnýz suyu tencerede kalan et suyuna katýn. Boza haline gelinceye dek piþirin. Eti dilimleyerek servis tabaðýna alýn. Üzerine bu hazýrlanan sosu gezdirin. Hazýrladýðýnýz sebze garnitürleriyle birlikte servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen