ARA

Bekar Limonlu Tavuk

Bekar Limonlu Tavuk 1 yumurta beyazýný daðýlmasý için çatalla hafifçe çýrpýn mýsýr ununu ve bir miktar tuzu ekleyin ve iyice karýþana kadar çýrpýn.


Malzemeler:

1 yumurta beyazý
2 çay kaþýðý mýsýr unu
500 gr/lb kemiksiz tavuk göðsü filato, þeritler halinde kesilmiþ
75 ml/3 fl öz kolza yaðý
Tuz
Çok ince doðranmýþ arpacýk soðaný ve süslemek için þeritler halinde limon parçalarý

Hazýrlanýþý:

1 yumurta beyazýný daðýlmasý için çatalla hafifçe çýrpýn mýsýr ununu ve bir miktar tuzu ekleyin ve iyice karýþana kadar çýrpýn. Tavuðu ekleyin, bulanmasý için kibarca çevirin ve bir kenara koyun.

Sosu hazýrlamak için bir testinin içinde mýsýr ununu 2 yemek kaþýðý soðuk tavuk stoðuyla harmanlayýn daha sonra kalan stoðun içinde ve sosun içindekilerle harmanlayýn.

Sosu bir kenara koyun. Geniþ metal bir piþirme kabý veya geniþ dipli bir kýzartma tavasýný sýcak olana kadar ýsýtýn yaðý ekleyin ve duman çýkmadan sýcak olana kadar orta ateþte ýsýtýn. Tavuk þeritlerini ekleyin, her seferinde birkaç tane, yapýþmalarýný önlemek için yaðda hemen karýþtýrýn.

Altýn rengi ve gevrek olana kadar 2-3 dakika karýþtýrarak kýzartýn, dar ve uzun bir kaþýkla alýn ve kaðýt havlular üzerinde suyunu akýtýn. Yaðý geniþ metal piþirme kabýnýn içine dökün. Hiç durmadan karýþtýrarak, ateþi arttýrýn ve kaynamaya getirin. Karýþtýrarak ateþte 1-2 dakika kaynasýn.

Ateþi azaltýn ve tavuðu geniþ metal piþirme kabýna geri koyun. 2-3 dakika karýþtýrarak kýzartýn süreyi kontrol edin. Üzerine ince doðranmýþ arpacýk soðanlarý veya limon þeritleri serpiþtirerek, buharlanmýþ veya kaynamýþ beyaz pirinçle ve ince doðranmýþ lahana gibi karýþtýrýlarak kýzartýlmýþ yeþil sebzeyle birlikte hemen servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen