ARA

Yufkalý Tavuk

Yufkalý Tavuk Tavuðu haþlayýp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün.


Malzemeler:

1 adet orta boy hindi (ya da tavuk)
200 gr margarin
200 gr tereyaðý
750 gr pirinç
5 adet yufka

Hazýrlanýþý:

Tavuðu haþlayýp suyunu bir kaba koyun. Etleri parçalara bölün. Yufkalarý erittiðiniz margarinle yaðlayýp, fýrýn tepsisine dizin. Üzeri kýzarýncaya dek fýrýnda piþirin.

Fýrýndan çýkardýðýnýz böreði 10 dakika beklettikten sonra, sýcak tavuk suyu ile haþlayýn. Tavuk suyu böreðin üzerini biraz aþmalýdýr. Tepsinin aðzýný kapatýp, suyu iyice çekilene dek bekletin.

Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sýcak suda býrakýn, sonra bir tencerede yaðý eritip 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu bire bir buçuk ölçüsüyle koyup, aðýr ateþte piþirin ve demlenmeye býrakýn.

Daha sonra sýcak olarak, tepsideki tavuk suyu ile ýslatýlmýþ yufkalarýn üzerine yayýn. Haþlanmýþ tavuk parçalarýný, tereyaðýnda hafifçe kýzartýp, pilavýn üzerine yayýn ve sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen