ARA

Bademli Tavuk

Bademli Tavuk Ýnce þeritler halinde kesilmiþ tavuk etleri, 2 çorba kaþýðý niþasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaþýk bir saat marine edilir.


Malzemeler:

200 gr tavuk göðsü (ince þeritler halinde dilimlenmiþ)
1 tane havuç (ince ve yuvarlak kesilmiþ)
4 tane taze soðan (yalnýzca yeþil kýsýmlarý kullanýlacak)
50 gr mantar
50 gr soyulmuþ badem
4 çorba kaþýðý mýsýr niþastasý
1 çay kaþýðý karbonat
1/2 çay bardaðý sývý yað
1 çorba kaþýðý þeker
2 diþ ezilmiþ sarýmsak
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Ýnce þeritler halinde kesilmiþ tavuk etleri, 2 çorba kaþýðý niþasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaþýk bir saat marine edilir. Diðer bir yanda da bademler sýcak suya konarak bekletilir.

Daha sonra derince bir teflon tavaya sývý yað konarak marine edilmiþ tavuk etleri piþirilir ve tavadan baþka bir süzgece alýnarak yaðý süzülür. Baþka bir tavaya dövülmüþ sarýmsak, havuç, mantar ve tavuklar atýlýr. Üzerlerine 1 kepçe sýcak su ile birlikte, tuz ve þeker ilave edilerek birkaç dakika çevrilir.

2 çorba kaþýðý niþasta 1 kepçe sýcak suyla karýþtýrýlarak yemeðe konur. Bir taþým ocakta piþirildikten sonra taze soðan ve bademler yemeðe eklenir ve servise hazýr hale gelir.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen