ARA

Tavuk Dolma

Tavuk Dolma Tavuðun kanatlan ve boynu kesilip çýkarýlýr ve ateþte tütsülenir.


Malzemeler:

2 kilogramlýk bir tavuk
250 gr tavuk ciðeri
1 çay bardaðý pirinç
3 soðan
Tuz
Kýrmýzýbiber
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Tavuðun kanatlan ve boynu kesilip çýkarýlýr ve ateþte tütsülenir. Tavuðun karýn kýsmýndan býçakla tam ortasýndan bölünür. Dikkatli bir þekilde keskin bir býçakla sýyýrarak et ve kemiði derisi parçalanmadan birbirinden ayrýlýr. Göðüs kafesi çýktýktan sonra budun iç kýsmýndan kemiðe doðru býçakla kesilir. Býçakla sýyýrarak budun kemiði çýkarýlýr.

Diðer budun kemiði de çýkarýlýp elle düzeltilerek kare biçimine getirilir. Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleþtirilir. Hazýrlanan içten koyup rulo gibi sanýlýr. Sardýktan sonra folyo kaðýda sarýlýp kalýn pamuk ipliði ile rosto gibi sýkýca baðlanýr. Bir tepsiye koyarak kýzgýn fýrýnda piþirilir. Kýzarmaya baþlayýnca tepsiye 1 çay bardaðý su dökerseniz yapýþmasýný önlersiniz. Soðuduktan sonra ipleri kesip çýkarýlýr.

Kaðýdý da sýyýrýp rosto gibi dilimlenip servis yapýlýr. Ýçin hazýrlanmasý; bir tencereye doðranmýþ ciðer, soðan ve bir miktar yað konarak kýsýk ateþte piþirmeye býrakýlýr. Soðanlar iyice sararýnca 1 çay bardaðý pirinç, bir su bardaðý sýcak su ilave edilerek piþirilir. Piþtikten sonra kýrmýzýbiber, karabiber ve tuzu ilave edip karýþtýrýp, kullanýlýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen