ARA

Zeytinli Tavuk

Zeytinli Tavuk 4 dilim tavuk bifteðini keskin bir býçak yardýmýyla þerit biçiminde doðrayýn.


Malzemeler:

4 dilim tavuk biftek
1 demet maydanoz
Yarým su bardaðý mýsýrözü yaðý
1 su bardaðý biberli yeþil zeytin
1 cay kasýðý karabiber
Tuz

Hazýrlanýþý:

4 dilim tavuk bifteðini keskin bir býçak yardýmýyla þerit biçiminde doðrayýn. Maydanozu ince kýyýn. Tencereye yarým su bardaðý mýsýrözü yaðýný döküp, kýzdýrýn. Tavuk etlerini ve kýyýlmýþ maydanozu tencereye alýp çevirerek kavurun, 1 su bardaðý biberli yeþil zeytini halka halka doðrayýn. Tencereye alýn. Kýsýk ateþte 10 dakika piþirin. Ýçine 1 cay kasýðý karabiber ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika bu þekilde karýþtýrýn. Ocaktan alýp, sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Tavuk bifteði kasabýnýza hazýrlatabileceðiniz gibi marketlerden hazýr olarak ambalaj içinde de satýn alabilirsiniz. Dilerseniz kemikli tavukgöðsünden fileto da çýkarabilirsiniz. Doldurulmuþ yeþil zeytin yerine arzunuza göre siyah zeytin de kullanmanýz mümkün.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen