ARA

Piliç Stragonof

Piliç Stragonof Etleri iki streç arasýnda 5 mm kalýnlýðýnda oluncaya kadar döverek inceltin ve 2,5 cm uzunluðunda þeritler halinde kesin.


Malzemeler:

4 adet Bonfile Göðüs
3 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 adet büyük boy soðan (ince kýyýlmýþ)
250 gr mantar (ince dilimlenmiþ)
300 ml krema
1 çorba kaþýðý elma sirkesi
3 çorba kaþýðý maydanoz (ince kýyýlmýþ)
Tuz, tane karabiber

Hazýrlanýþý:

Etleri iki streç arasýnda 5 mm kalýnlýðýnda oluncaya kadar döverek inceltin ve 2,5 cm uzunluðunda þeritler halinde kesin. Zeytinyaðýndan 1 çorba kaþýðý ayýrýn. Kalan zeytinyaðýný ýsýtýp, soðanlarý katýn. Orta ateþte ve karýþtýrarak, soðanlarýn rengi deðiþmeden yumuþayýncaya kadar, yaklaþýk 2-3 dak. soteleyin. Karýþtýrmaya ara vermeden mantarlarý ekleyip, 3-4 dak. soteleyin ve bir tabaða alýn. Ayný tavada kalan yaðý ýsýtýp, etlerin 1/4'ünü katýn. Hýzlý ateþte ve karýþtýrarak, etler hafif sararýncaya kadar soteleyin. Bir tabaða alýp, sýcak tutun. Kalan etleri de ayný þekilde hazýrlayýn. Ayný tavada etleri ve mantarlarý harmanlayýp, tuz ve karabiber serpin. Kýsýk ateþte, hafifçe karýþtýrarak kremayý ve elma sirkesini ekleyip, kaynama noktasýna kadar ýsýtýn. Maydanoz serpin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen