ARA

Enginarlý Piliç (3 kiþilik)

Enginarlý Piliç (3 kiþilik) Kaynayan 2 su bardaðý suya 1 küçük tabak pilici, ufak doðranmýþ havucu ve çok küçük kesilmiþ soðan ekleyin. 15 dakika kaynatýn.





Malzemeler:

Bir küçük Piliç
Ýnce bir adet havuç
1 adet küçük boy soðan
3 adet konserve enginar
1 adet patates
2 su bardaðý su
2 çorba kaþýðý zeytinyaðý
2 çorba kaþýðý un
1 çay kaþýðý muskat
Tuz, karabiber
1 küçük kutu krema
1 adet yumurtanýn sarýsý
6 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar peyniri
Ýnce kýyýlmýþ maydanoz

Hazýrlanýþý:

Kaynayan 2 su bardaðý suya 1 küçük tabak pilici, ufak doðranmýþ havucu ve çok küçük kesilmiþ soðan ekleyin. 15 dakika kaynatýn.

Yine ufak doðranmýþ patatesi ve dörde bölünmüþ enginarlarý ekleyin. 5 dakika daha haþlayýn. Yemeðin suyundan yarým su bardaðý kadarýný bir kenara ayýrýn.

Zeytinyaðýný bir tavada kýzdýrýn. Unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Ayýrdýðýnýz yarým su bardaðý suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve yeterince tuzu ilave edin. Karýþtýrarak, 3 dakika piþirin.

Ayrý bir kapta yumurta sarýsý ve kremayý çýrpýn. Sýcak unlu sosu hýzlý karýþtýrarak, kremalý karýþýmý ekleyin. Tavayý ateþin üzerinden alýn. Pilici fýrýn tepsisine dizin. Sebzeleri üzerine koyun. Kremalý karýþýmý sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiþ kaþar peyniri serpin. Peynir eriyene dek sýcak fýrýnda bekletin.

Fýrýndan çýkardýktan sonra üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz serperek, servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen