ARA

Tavuklu Kebap

Tavuklu Kebap 4 kabak kabuklarý soyulmadan uzunlamasýna ince ince kesilir.


Malzemeler:

4 kabak
4 domates
2 diþ sarýmsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleðen
1 bütün tavuk göðsü
Tuz, karabiber
Çiçek yaðý
Beþamel Sos Ýçin;
2 su b.süt
1 çorba k.tepeleme un
Sývýyað
Tuz, karabiber
Muskat
Üzeri Ýçin;
Kaþar peyniri

Hazýrlanýþý:

4 kabak kabuklarý soyulmadan uzunlamasýna ince ince kesilir. Yaðlanmýþ tepsiye dizilerek bir süre yarý kývamda piþirilir. Tavuklar iri yaprak þeklinde kesilerek tuzu ve baharatý eklendikten sonar piþirilir. Diðer taraftan domates sos hazýrlanýr. Bunun için sarýmsaklar ince doðranarak sývýyaðda sotelenmeye alýnýr. Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir. Domates sosun da tuzu ve baharatý eklenir.
Fýrýn kabýnýn tabanýna kabaklarýn yarýsý dizilir.

Üzerine tavuklar yayýlýr. Daha sonra üzerine ince doðranmýþ kekik ve fesleðen eklenir. Domates sos da gezdirilir. Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayýlarak kapatýlýr. Bu arada beþamel sos hazýrlanýr. Bunun için tencereye sývýyað ve un alýnýr. Bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine sütü, tuzu, karabiberi ve muskatý eklenerek koyulaþýncaya kadar karýþtýrýlarak piþirilir. (Sos çok koyu olmazsa daha iyi olur) Hazýrlanan beþamel sos üzerine gezdirilir. En son kaþar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fýrýnda piþirilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen