ARA

Tavuklu Patates

Tavuklu Patates Patatesleri boylamasýna 2 ye ayýrýn yarým ayýrdýðýnýz bu patateslerin içini patlýcan oyucayla oyunuz.


Malzemeler:

5 orta boy patates
12 tavuk baca
Bir küçük kutu bezelye
2 havuç
2 tane kýrmýzý salçalýk biber
2 tane domates
Tuz yarým demette dereotu

Hazýrlanýþý:

Patatesleri boylamasýna 2 ye ayýrýn yarým ayýrdýðýnýz bu patateslerin içini patlýcan oyucayla oyunuz. Kýzgýn bol yaðda kýzartýp bir havlu kaðýdýn üzerine alýnýz ayrý bir yerde tavuklarý yaðsýz tavada araksýný önünü piþiriniz ama çok piþirmenize gerek yok çünkü sonradan fýrýnda da piþirilecekler ve bu kýzartmýþ olduðumuz patatesleri ve de tavuklarý sýrasý ile fýrýn tepsisine koyunuz ayrý bir tavaya yýkadýðýmýz havucumuzu küp küp doðrayýp içine koyarýz, önceden piþirmiþ olduðumuz 2 tavuk bacaðýný ufak ufak doðrarýz veya difteriz kýrmýzý biberleri de küçük küçük doðrayýp soteleme ye baþlarýz.

Devamýnda domatesimizi ve bezelyemizi sýrasýyla koyar piþirmeye devam ederiz tuzunu da ilave eder piþtiðinden emin olunca oca kapatýr ve bu karýþýmý resimdeki gibi patateslerin içine doldururuz. Üzerine salçalý su yaparak gezdirir 200-250 derece fýrýnda yarým saat yada 20 dakika üzerleri kýzaracak þekilde fýrýnlarýz sonra bir tavuk bacaðý bir patates þeklinde servis yaparýz. Arzuya göre yanýn pilavda konabilir veya deðiþik salatalarla da ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen