ARA

Fýrýnda Sütlü Tavuk

Fýrýnda Sütlü Tavuk Tavuðun göðüs etini kuþbaþý doðrayýn, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karýþtýrýn.


Malzemeler:

1.5 kg tavuk eti (göðüs kýsmý)
4-5 adet yeþil sivribiber
1 su bardaðý süt
3 adet domates
250-300 gr kutu mantar
2 diþ sarýmsak
1/2 su bardaðý sývýyað
2 yemek kaþýðý kekik

Hazýrlanýþý:

Tavuðun göðüs etini kuþbaþý doðrayýn, çukurca bir kaba koyup, üzerine tuz, karabiber serpin, süt döktükten sonra karýþtýrýn. Kabýn kapaðýný kapatýp, buzdolabýnda yirmi dört saat bekletin. Daha sonra süt banyosundaki etleri karýþtýrýp tekrar dolaba koyun ve bir gün daha bekletin. Bu iþlemin sonunda sütün büyük kýsmý etler tarafýndan emilmiþ olacak ve lezzetli olacak. Bu etleri, dikdörtgen þeklinde, 4 -5 cm derinliðinde, çukurca bir fýrýn tepsisine dizin, üzerine sývýyað ve et parçalarý tarafýndan emilmemiþ süt varsa, dökün.

Kabuklarýný soyup, küçük küçük doðradýðýnýz domates, yeþilbiber ve ince ince kýydýðýnýz sarýmsak ve mantarý, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiþtirin. Konserve veya dondurulmuþ mantar yerine taze mantar kullanmayý tercih ederseniz, mantarlarý az suda haþlayýp, doðradýktan sonra, haþlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpin. Biraz da kekik ilave ederek orta harlý fýrýnda piþirin. Piþirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyip yanýnda pilavla servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen