ARA

Þinitzel

Þinitzel Dana biftekleri ince olana kadar dövünüz. Tuz ve karabiberleyiniz.


Malzemeler:

8 parça dana biftek
Galeta Unu
Un
2 Yumurta
Kýzartmak için yað

Hazýrlanýþý:

Dana biftekleri ince olana kadar dövünüz. Tuz ve karabiberleyiniz. Her bir bifteði önce una sonra iyice çýrpýlmýþ yumurtaya son olarak da galeta ununa banýnýnz. Galeta ununun ete iyice yapýþmasý için avuç içi ile iyice bastýrýnýz. Þnitzel kýzartmaya hazýrdýr. Genel olarak sývý kýzgýn yaðda pembeleþinceye kadar kýzartýlýr.

Özel bir lezzet için her iki et parçasýnda deðiþtirmek þartý ile margarinde de kýzartabilirsiniz. Margarin çabuk yandýðýndan sýk sýk deðiþtirmekte yarar vardýr. Kýzartýlmýþ þnitzelleri kapaklý bir tencereye çýkarýnýz. Kendi buharý ile servise kadar orada kalsýn. Serviste her etin üzerine bir ince halka limon dilimi konabilir. Beyaz pilavla veya daha ziyade piyazlýk doðranmýþ soðan ile haþlanmýþ hardallý, sirkeli, zeyinyaðlý patates salatasý ile servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen