ARA

Ayvalý Tavuk

Ayvalý Tavuk Tavuðu iri parçalara ayýrýn. Soðaný ince ince kýyýn.


Malzemeler:

1 adet tavuk
1 kg. ayva
1 büyük baþ soðan
200 gr. toz þeker
2 çorba kaþýðý tarçýn
bir tutam safran
1 su bardaðý sývýyað karabiber
Tuz

Hazýrlanýþý:

Tavuðu iri parçalara ayýrýn. Soðaný ince ince kýyýn. Tencerede kýzdýrdýðýnýz sývýyaðda soðanlarý tavuklarla birlikte çevirin. Altýn sarýsý rengi alýnca, tuz, karabiber ve bol tarçýn ekleyin. Safraný bir parça suda eritin ve tavuklarýn üzerine ekleyin. Aðýr ateþte etler iyice yumuþayýncaya kadar 40 dakika piþirin. Ayvalarý yýkayýn. Dörde bölüp, çekirdeklerini çýkarýn. Ayvalarýn daha iyi piþmesi için ayva dilimlerinin kabuklu kýsýmlarýný býçakla bir iki yerden hafifçe kesin.

Tencerede suyu kaynatýn. Ayvalarý içine atýn. Üzerine 1 çorba kaþýðý tarçýn ilave edip 20 dakika haþlayýn. Daha sonra þekeri ekleyerek ayvalar iyice yumuþayýncaya kadar piþirin. Ayvalar piþtiði zaman, suyunun koyulaþarak adeta bir þerbet kývamýnda olmasý gerekir. Piþen tavuklarý tencereden çýkarýp seramik bir fýrýn kabýnýn (Tajin) kenarýna dizin.

Tavuðun suyundan biraz üzerine gezdirin. Ortasýna ayvalarý sýralayýn. Ayva dilimlerinin ve tavuk parçalarýnýn üzerine ayvanýn þerbetini kaþýkla gezdirin. Çok hafif ateþte üzerini kapatarak 15 dakika kadar piþirin. Böylece ayvanýn mis gibi kokusu tavuk etlerine geçer. Yanýnda sade pirinç pilavý ile servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen