ARA

Beðendili Piliç (4 Kiþilik)

Beðendili Piliç (4 Kiþilik) Beðendiyi hazýrlamak için patlýcanlarý közleyin. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaþýðý tereyaðýný eritin, 1 çorba kaþýðý unu, yaðda kavurun, 1 su bardaðý sütü ilave edin.




Malzemeler:

2 adet piliç göðsü
2 çorba kaþýðý sývý yað
3 diþ sarýmsak
1 adet soðan
1 su bardaðý mantar
2 adet biber
2 adet domates
1 çay bardaðý domates suyu
Beyaz biber, tuz
Beðendi için:
1 kg patlýcan
1 çorba kaþýðý tereyaðý
1 çorba kaþýðý un
1 su bardaðý süt
Tuz, karabiber


Hazýrlanýþý :

Beðendiyi hazýrlamak için patlýcanlarý közleyin. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaþýðý tereyaðýný eritin, 1 çorba kaþýðý unu, yaðda kavurun, 1 su bardaðý sütü ilave edin. Patlýcaný da ilave edip tahta bir kaþýkla 15 dakika karýþtýrýn. Macun kývamýna gelinceye kadar piþirin. Tencereyi ocaktan alýn. Tuz ve karabiberi katýn.

Diðer yandan piliç göðsünü incecik doðrayýn, 1 çorba kaþýðý sývý yaðda kavurun. Ocaktan alýn. Ayrý bir tavada kalan 1 çorba kaþýðý sývý yaðda yemeklik doðranmýþ sarýmsak ve soðaný kavurun. Mantar ve biberi de küçük doðrayýp soðanlara ilave edin.

Birkaç dakika çevirin. Bu arada kavrulmuþ piliç göðsünü, küp doðranmýþ domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika piþirin. Tuz ve beyaz biberi katýn. Beðendiyle servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen