ARA

Elma Soslu Piliç Biftek Sarmasý (6 Kiþilik)

Elma Soslu Piliç Biftek Sarmasý (6 Kiþilik) Ön hazýrlýk olarak mantarlarý sývý yaðda suyunu býrakýp, çekene dek kavuralým. Küçük doðranmýþ soðaný ekleyip, 2 dakika kavuralým.



Malzemeler:

6 adet piliç biftek
150 gram mantar
1 adet orta boy soðan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardaðý sývý yað

Peynirli sos için:
2 su bardaðý süt
2 çorba kaþýðý un
2 çorba kaþýðý margarin
2 su bardaðý kaþar peyniri rendesi
Elmalý sos için:
2 adet ekþi elma
1 adet domates
2 diþ sarýmsak
1 çorba kaþýðý ketçap
1 çay kaþýðý su, tuz

Hazýrlanýþý :

1- Ön hazýrlýk olarak mantarlarý sývý yaðda suyunu býrakýp, çekene dek kavuralým. Küçük doðranmýþ soðaný ekleyip, 2 dakika kavuralým. Tuzunu ayarlayalým. Ardýndan küçük doðranmýþ sivri biberleri ve tavla zarý iriliðinde doðranmýþ domatesleri ekleyelim. Piliç biftekleri tuzlayýp, biberleyelim.

2- Bifteðin bir kenarýna mantarlý içten koyalým. Yuvarlayarak, saralým.

3- Kenarlarýný kürdanla tutturalým. Bütün biftekleri ayný þekilde hazýrlayalým. Fýrýn tepsisine yerleþtirelim. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda 5 dakika piþirelim. Tepsiyi fýrýndan çýkaralým. Ayrý bir tavada 2 çorba kaþýðý yaðý eritelim. Unu azar azar ekleyelim. Un sararmaya baþladýðýnda sütü sürekli karýþtýrarak, ilave edelim. Topaksýz ve koyu bir kývama geldiðinde tavayý ateþten alalým. Tuzunu ayarlayalým.

Sosu tepsideki piliç sarmalarýnýn üzerine gezdirelim. Kaþar peyniri rendesi serpelim. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda kaþarlar eriyip, üzerleri pembeleþene dek piþirelim. Elmalý sos için, elmalarýn kabuklarýný soyalým ve rendeleyelim. Kabuðu soyulmuþ domatesi de rendeleyelim.

Dövülmüþ sarýmsaklarý ilave edip, küçük bir tencerede aðýr ateþte piþirelim. Sonra 1 çay bardaðý suyu ve ketçapý ilave edelim. Tuzunu ayarlayalým. 2 dakika sonra ateþten alalým. Elma sosunu bifteklerin üzerine gezdirerek, servis yapalým.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen