ARA

Kalamar Tava (4 Kiþilik)

Kalamar Tava (4 Kiþilik) Kalamarlarý balýkçýnýza ayýklatýn. Ýyice yýkadýktan sonra terbiye ile ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacaklarý gövdelerden ayýrýn.


Malzemeler:

1 kg kalamar (11- 12 adet)
1/2 su bardaðý sývý yað
Un
Tuz
Terbiye için:
2 çorba kaþýðý karbonat
2 çorba kaþýðý toz þeker
1 adet limonun suyu

Hazýrlanýþý:

Kalamarlarý balýkçýnýza ayýklatýn. Ýyice yýkadýktan sonra terbiye ile ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacaklarý gövdelerden ayýrýn. Bacaklarý kýsa parçalar halinde, gövdeyi ise halkalar halinde doðrayýn.

Doðranmýþ kalamarlarý yeterince tuz katýlýp karýþtýrýlmýþ beyaz una bulayýn. Fritöze sývý yað koyup kýzdýrýn. Kalamarlarý gruplar halinde fritöze atýp kapaðýný kapatýn.

Ýki dakika sonra çýkarýp kaðýt havlu serilmiþ servis tabaðýna alýn. Bu iþleme kalamarlar bitene kadar devam edin.Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

Not:
Kalamar çok su içeren ve bu nedenle piþerken etrafa çok yað sýçratan bir deniz ürünüdür. Bunun için fritöz tercih edilmelidir. Yoksa kapaklý bir tava kullanýlmalýdýr.Kalamar çok çabuk yanan ve sertleþen bir üründür. Bu nedenle piþirme süresine çok dikkat edilmelidir. Ayrýca tavada yapýyorsanýz ateþi iyice kýsmanýz gerekir. Aksi taktirde kýzgýn tavanýn dibine deðen kalamarlar siyahlaþýr ve lezzetlerinden çok þey kaybederler.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen