ARA

Sardalya Kebap (5 Kiþilik)

Sardalya Kebap (5 Kiþilik) Sardalyalarý temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin.


Malzemeler:

Yarým demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaþýðý tuz
3 baþ soðan
3 domates
7 sivri biber

Hazýrlanýþý:

Sardalyalarý temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin. Diðer tarafta soðaný piyaz þeklinde doðrayýp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kýydýktan sonra soðana katýn.

Domatesleri, kabuklarýný soyup ve sulu kýsýmlarýný ayýrýp irice doðrayýn. Biberlerin de tohumlu kýsýmlarýný çýkardýktan sonra irice doðrayýn. Yaðlý kaðýtlarý 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayýn ve üzerine zeytin yaðý sürdükten sonra biraz piyaz yayýn.

Her bir Yaðlý kaðýt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyalarýn karýnlarýna da bir miktar piyaz koyun. Yanlarýna ise domates ve biber koyup kaðýdý içindeki malzemeyi göstermeyecek þekilde iki ucunu birleþtirerek paket haline getirin.

Fýrýn tepsisini yaðlayýn ve paketleri yanyana dizin. Fýrýný 250 dereceye ýsýtýp tepsiyi fýrýna sürün. 30-40 dakika piþirin. Paketleri açtýktan sonra balýklarý servis tabaðýna alýp üzerine limon sýkarak servis yapýn. Kalkan veya kýlýç balýklarý da ayný yöntemle piþirilebilir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen